Kenangan masa kecik2 dulu..

by Alia Farhan, 2:26 AM
Apa kenangan anda zaman menjadi budak-budak?
1. Buka kipas, cakap dengan kipas, nak dengar suara bertukar.
2. Naik kereta, tengok bulan, ingat bulan ikut kita.
3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari 'handle', rasa hebat.
4.Masa sekolah ada orang bagi milo free, lepas ambil sekali, menyamar jadi orang lain beratur ambil lagi.
5. Lukis burung guna huruf 'm'.
6. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit.
7.Masa kecil fikir bentuk hati macam ni ""
8. Tutup peti ais dengan perlahan, sebab nak tengok bila lampu dia mati.
9. Main belon sabun dalam bilik air time tengah mandi . 1 jam dalam bilik air.
10. Fikir dunia kartun memang wujud.
11. Makan singgam. Lepas tu jilat sampul dia sebab nak tepek tatoo kat tangan.
12. Gigit kulit nugget dulu kemudian baru makan isi sebab tak nak cepat habis.
13. Koyak tengah-tengah buku latihan sebab nak buat kapal terbang, sampan, origami.
14. Susun kusyen dan buat seni binaan.
15. Fikir sticker lesen P dengan L kat kereta P untuk perempuan, L untuk lelaki.
16. Kawan terpijak kasut sekolah, lepas tu pijak kasut dia balik.
17. Lepas abes peperiksaan akhir tahun, guna buku matematik buat main SOS.
18. Beli sharpener yang ada cermin sebab nak betulkan tudung, main pantul cahaya. Lepas tu tak bagi kawan tiup takut tumpul.
19.Hembus nafas kat cermin tulis saya sayang awak.
20. Anggap zaman dahulu dunia berwarna hitam putih sahaja.
21. Tuang air panas dalam piring sebab nak bagi sejuk, kemudian minum dalam piring.

22. Tak bagi kawan korek pensel di kedua-dua hujung nanti mak mati.
23. Bila blackout, pakai lilin buat pelbagai aksi dengan bayang-bayang.
24. Sebelum minum susu kotak, koyak dulu tepi dia, tengok sama ada tanda + atau -. Orang cakap kalau tanda -, tak boleh minum. Pastu terus buang. Haha
25. Susun snek bentuk cincin (Super Ring) pada setiap jari kemudian makan satu persatu.
26. Tengok tanda kat tapak tangan. Kalau berbentuk K bermaksud nanti jadi orang kaya kalau berbentuk M nanti jadi orang miskin.
27. Tak bagi kawan join masa main. Kalau nak join jugak dengan syarat kena main Ti Ai Pi Yu..
28. Ingat kalau tertelan biji, pokok akan tumbuh dalam perut.
29. Kencing dengan yakin sebab rasa dah sampai ke toilet, rupa rupanya atas katil.
Itu semua kenangan-kenangan waktu kecil remaja.

Kopipes sbb byk yg btui dgn aku..korg mcm mn?

posted from Bloggeroid

Owl pillow

by Alia Farhan, 9:00 AM
Gila plak aku dgn kecomelan owl pillow ni kan...beli kt Adriana la tpinya...
Baru beli satu kt jusco hr tu...
Ni mama dia nk tlg tmbah kan collection owl pillow dia...


Onyonyo...



So kawaii



Alololo


Heeeee



Geram sgt ni..

Ada.sesapa tau tak kt mana online shop yg juai owl pillow yg super comels mcm ni x?

posted from Bloggeroid

Aku nk request husband cat kaler baby blue or mint green kt living hall lah...
Baru mcm tenang ja skit kan..kan..kan..
So jom cuci mata ngn deco shabby chic for small apartment like mine..
Xpa kecik..yg penting heppy n ceria kan..


Sweet ja kan...


Ni pun sweet sgttt


Nmpk luas n elegan...


Ermmmm...


Tin2 jgn buang...boleh tanam herbs mcm ni...

All pictures courtesy to Mr Google!
posted from Bloggeroid

Food poisoning punya pasal

by Alia Farhan, 7:14 PM
Yeahh...
Sakit gila oi food poisoning. .
Dr mlm smlm mnyucuk2 perut ni...
Masa kt tmpt kerja lg da smcm...pastu sakit kepala..nyut2...
Then mlm tu smbil duk baring mnyusukan Adriana tu rsa berdenyut2 sgt kepala ni...nk muntah...nk muntah!! Tunggu la hudband blik dr beli mknan sbb mak jemah dah tak daya dah nk msak..melepet gitu ngm sakit kepala nya..lagik nak masak!!
Nasib la dlm brpa minit dgar pintu n grail amir bukak...cpt2 pnggil dia..sruh temankan Adriana since aku mmg nk trmuntah gila2...
Bila muntah tu legaaa....abeh sayoq kangkong yg lunch aku mkn pun kluaq blik..oh em gee...tak digest ok! Bygkan aku mkn kul 11.30 am kot...aku mntah 9 pm kot...fuhhh...patot la sakit kepala smcm....
Pastu bila da mntah scara automatik la perut kosong so bedal la apa yg amir beli..tp bedal skit je lah since seriau2 lagi takut mknan tak digest lgi..kang muntah pulak...
Tgk2 lpas mkn jer...sempat la basuh pinggan etc..terus p ker jamban sbb sakit perut..
Makan adegan cherry berry pulak berlarutan hingga ke pagi ni...
Reja mnum ayaq ja..
Nsib mmg stndby revive...so xdak la rsa dehydrated sgt...
Fuhhhh...baru 3rd january dah MC...apa nk buat..klau aku cherry berry n pengsan kat tmpt reja lg haru kan...

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS