Petai oo petai

by Alia Farhan, 12:42 PM

posted from Bloggeroid

my baby shoppe

in , , by Alia Farhan, 10:50 AM
hi all

since da terjebak dgn breastfeeding ni...sejak tu tetiba berminat utk jual brg2 baby esp brg2 breastfeeding....feel free to like my page: Arissa Mama n Baby One Stop Center
untuk yg mmg tgh cari2 pump2 Rumble Tuff...dunt worry..saya pun ada juai...nk byaq instalment pun boleh...bil da abeh byaq sya akan post kan...harga?dunt wori...d best in town...
kalau nk beli yg set  pun ada...dunt worry!

berikut adalah senarai makanan2 dan minuman yang boleh menambahkan dan memeriahkan susu:
  • Milo
  • Horlicks
  • Seafood(ikan, sotong, udang, ketam,dll)
  • Barli
  • Oat
  • Nestum
  • Lobak putih.
  • Pisang
  • Coco crunch
  • Sayur hijau yang gelap(kalian, kangkung, sawi,kucai dll)
  • Gardenia wholemeal
  • Kismis&kurma
  • Cornflakes
  • Sup lobak putih
  • Tempe
  • Tauhu
  • Kekacang
  • Air suam
  • Habbatus sauda
  • Halba
  • Air Suam
  • Air soya
                                        
Susu ibu terdiri daripada karbohidrat, lemak dan protein. Pemakanan yang tinggi karbohidrat adalah digalakkan dalam penghasilan susu ibu. so lepas ni, makan kena jaga. elakkan amik makanan yang berkafein sebab makanan yang berkafein boleh menganggu kadar penyerapan nutrient2 ke dalam badan kita.


Manusia….mmg sgt bijak lah menghakimi manusia lain…yes…aku dalam fasa berhijrah…so aku mmg kalau boleh nak mngelak dari manusia2 yg negative mcm ni…rasanya tak terlayan kot kalau nk layan kerenah “gila” org kan….so biarkan ja lah….
Psal status2 aku n gambaq2 aku upload psal stock susu pun boleh mndatangkan mcm2 tomahan aku rsa it’s a serious joke man…suci la kununnya katanya…lantak hang lah…Hanya Allah jay g tau kenapa aku wat mcm tu…xpernah ada terlintas di hati nak menunjuk-nunjuk atau apa..just nk share ngn newbies mama mcm aku ni yg nk bf…tp msih byk yg tak tau…syukur dpt tolong kawan2 n even strangers yg tnya psal breastfeeding and cara nak kumpul stock byk2….

Bagi aku simple…ilmu aku psai breastfeeding untuk dikongsil..bukan utk disimpan sorg2…biaqlah Allah ja yang judge apa aku buat…sbb nya..Dia lagi Maha Mengetahui….
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS