Pernah dengaq psai pure marine collagen?
Well kalau nk tau pure marine collagen ni asai dia dri seaweed...sabah mari...so kalau nak tau apa khasiat pure marine collagen ni kena la wat research sket kn..kata nk cantek...kata nk da bomb...xmau kedut sana kedut sni...so kena la rajen sket wat findings kan....hikhik..sebenaqnya aku ni yg pemalas nk letak pjg2 since aku ni berbelogging thru phone ja...pyah noks nak copy paste...lain la kalau phone i ni da upgrade ke notes 2 and bleh ber multi tasking kan..haihhhh...tgh berkira2 mau mbeli notes 2 ni...ok ke idak ya?
Ehhhh da nyimpang...oklah...back to d topics...secara dasarnya collagen ni mainly dia pnya function is to hold our skin firm~ness....ermmm..betoi ka apa aku ckp ni?ok hr tu kan seminggu aku p sabah...so snorkeling..swimming...n cold weather st kundasang made my skin so dull....n aku ni plak bangsa kalau travel ni memey malaih nk amek port bab2 pnjagaan muka ni....heee.....serius pemalas!sila jangan contohi saya!...
So bila da pemalaih...automatic la kulit pun kusam semacam ja..haihhh....xlalu laki den tgk haaa....heee tak lalu ka?mcm lalu ja....ngeh2....
Bukan setakat kulit kusam..kulit aku pun jdi mengelupas tau dak..mcm teruk la jugak..hee...takut nk sentuh kulit muka sdri tym tu....so bila balik ja dr sabah...mula la giat melakukan treatment guna pure marine collagen ni....baru dua hari guna as mask n as drink...da rsa kulit firm...anjal..muda...jelita...wakaka...perasan nya oiiii!
N satu lagi...bila aku start minum collagen ni...aku makin kerap masuk jamban...tak kira la bebe ka kenken ka..yang penting collagen ni mmg bantu aku buang toxin dari badan aku
Cuma satu ja pesan aku...jgn overdose...kalau overdose pure marine collagen ni nnt kandungan Iron dlam darah pun aku high...nnt jdi lain cita plak...
Cara makan or minum pun..sehari dua kali...pagi sebelum makan...n malam sebelum tdoq
So as for mask plak...aku pkai before tdoq...n then aku bwak skali ke tdoq...pagi esok bru basuh....
Memang keras tegang ja muka aku...
Kan aku cakap kulit aku jdi mengelupas kan..kalau nak tau..kulit aku pun da x mngelupas dah...dah fully moisturize dah...gila effective dak?!
Tpi sumpah....mmmg aku rsa sangat effective dia pnya mask ni....kalau aku tipu pun aku dpt apa kan...
Nak tau mcm mana rupa pure marine collagen tu?

Mcm ni la nak oii...rupa seaweed yang da dikeringkan......mcm agaq2 sket..kena rendam 8 jam...n then rebus..hasil rebusan tu leh la korang wat ayaq ka...jelly ka...n yg pling penting masker!


Ni la rupa aku msa awai2 blik sabah..kusam kan kulit mak!

Ni after dua hari gigih memakai mask...n minum ayaq collagen buatan tangan ku....nmpk beza dak?

So korang nak beli ka?
Kalau nak beli...bleh order kt aku....
100g ~RM35 ja....
To order...can email me at aliafarhansaid@gmail.com
Or whatsapp kat no ni 0133363775

posted from Bloggeroid

Super quick update
Lots of photos...so let the pics speak for themselves!



















Place:Kinabalu Pine Resort, Kundasang Sabah....

What so special?
Beautiful resort located near to Mount Kinabalu...can watch the top of the mountain early in d morning...the most beautiful scenary...highly recomemended on Agoda..booking.com etc...

Price:RM180 onwards..depends on season...

posted from Bloggeroid

Cakap psai barang baby...mcm byk ja lagi menda yang aku tak prepare...mcm2 la...baju bru beli sket2...tu pun jenuh menuntut dgn kwan2 saina yg da jdi hot mommies smua...dr semua aspek la...tnya psai brpa psg baju new born nk kena ada at least..brpa byk mittn n booties nk kena ada...rompers la mcm2 lagi...and lani plak aku tgh kompius nk beli playpen ka baby cot..i mean playpen tu pun sjenis baby cot jgk...beza dia bleh covert tu playpen la kan...leh la aku letak baby aku...aku wat reja ngan snang hati...tapi buleh ka?kalau dulu aku tnya perlu ke tak baby cot...now i made up my mind...mmg aku kena ada baby cot...but now kinda kompius plak...nk beli playpen pnya ka baby cot....sesetengah org kata mbazir beli cot ni...tpi kalau pesyen aku ngn laki aku ni yg tdoq buas..tmbah plak laki aku ni bangsa belanda dapat tanah...lagi la...ko nk letak sekali baby kat tengah...tak dpt derrr...tak dpt...mmg la org kata naluri...menda kalau nk jdi..ilang naluri keibuan ka kebapaan kan...org moden kata prevention is better than cure...so dis is what i'm doing...mau tak mau..trpaksa la...dpt jenis baby mcm abg pupu dia zakwan lagi jenuh...satu tilam queen size..beta yg pnya...tak ker naya...udah la bilik aku ni pun besaq kelemboi ja haaa....
Persoalannya....baby cot kayu ka..baby cot playpen?
Baby cot kayu kena warna puteh...makaih mmg sedondon satu set la ngn furniture blik ni...english style abeh...kalau playpen...kena cri hat kiut2 la kn...tpi semua aku tgk mcm boring...tpi harga mcm lari byk ja betweeen dis two...lari kt rm200+...plus playpen ni portable...agk nk poyo leh bwak blik ni blik jitra...pastu bagi mak tok bising...oiii semak oiii semak....ngeh2so which one is worth?in terms of economic...safety...n handling?i've been doin lots of reading...ada yg bgi cadangan beli dua2...nahhh puaihhh...jenuhhhh...


Sweet n cosy ja kan?!adorable....


Nah dpt satu set mcm ni...mama ngn abah baby tdoq dlm toilet ja lah...


Kalau playpen or portable baby cot mcm ni...den mmg tak kesah..kaler ksukaab den ni...ijau jang..ijau...memang keno ngn selero dennn...tpi hr tu ada jmpa playpen yg kaler dia ceria mcm ni...suka sgt!xdak la nmpk boring kn?

So guys...which one?

posted from Bloggeroid

sharing is caring...

in , , , by Alia Farhan, 9:11 AM
for those mamas n mommies wanna be like me who like to save a lot....u can visit dis page....this hot mommy has lot to offer you guys....
btw, sharing is caring rite?

 rompers as cheap as RM25 per pack...
super cheap rite?


 cute leggings



adorable hat...

kindly visit her page...by clicking here
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS