resipi char hor fun

in , , by Alia Farhan, 7:58 PM

Salam...


Mood nk upload resipi kt blog tgh membuak2...boiihhhh...boihhhh tu...bak kata laki aku...huahua...dah ada laki lani...euhhhh...org lain pun ada laki jgk alia oi tp xda la poyo....ok...pangggg sedassss.....

Sebenaqnya char hor fun ni senang ja nk wat...srius x tipu....

Ok jom cekidout....


Bahan2;

Kueytiaw

Teloq

Carrot

Anak kobis

Mushroom

Seafood...bleh ja nk ganti ngn ayam ka lembu ka kambing ka

Kicap pekat

Oyster sos...

Garlic

Onion

Tepung jagung sket

Kiub ayam

Garam...

Pak aji~nomoto

Kicap sotong/ikan


First thing first....utk kuey tiaw tu...pnas kan minyak...jgn overdose...tumis garlic...then msuk kicap pekat n oyster sos...tmbah ayaq...pastu msuk kueytiaw...kacau smpi smua kaler kuey tiaw jd hitam...then trus angkat....


Utk kuah pulak;

Mcm biasa...pnas minyak...tumis garlic ngn onion...pastu buh la kiub ayam...buh oyster sos...pastu bancuh tepung jagung sket n tuang dlm tu...nmpk kuah da tick...campak carrot...dan sayoq2 len...pastu pecahkan teloq...n kacau bgi cun...pastu bru la buh seafood...kalau hampa pkai ayam ka daging lembu ka..buh la sblm msuk carrot td...kalau dak...xmsak la...n kalau la seafood msuk slps sayoq ya..takut nnt udang n sotong hampa jdi haluih tet ja...pastu try rsa..kalau xckup gram buh la kicap sotong or ikan...nnt akn tmbah flavour dia...pastu buh pak aji sket...sket ja tau....kalau ska pedas...tumbuk la sket cabai..buh sket...in my case aku xleh buh byk sbb laki aku xthan pedas...apa brang ntah laki aku ni...dlu aku kutuk lelaki yg than pedas tgk laki aku pun xthan...muka ja ganas...makan pedas sket berpeluh n gelisah satu mcm...mauahaah....

Kalau hampa ada laki mcm aku ni...nk feeling pedas lebih2...potong ja cabai tu...buh dlm kicap sotong..pastu humbam ja dlm pinggan korg sorg2...senang cita


Published with Blogger-droid v2.0.4

rinduuuu

in , , by Alia Farhan, 10:04 PM

Rindu kt bb kat atas tu...

Geram kt todler yg ngada2 kt ats tu...sket2 naness..naness ja reja...

Tu la gmbaq zakwan time bb dulu...comey ja...skrg ni haihhh kereknya...bila aku tunjuk gmbaq msa dia bebi n tnya zakwan sapa ni...kalih kt aku smbil wat muka kerek...apuan la...pastu sambung men tab...haihhh...gerammmm nya akuuuu......marah sket uwaaaaa....cengeng....byk akai ikot perangai bapak dia abg aku tu...nnt upload gmbaq muka zakwan mcm smurf....comeiii wooo


Published with Blogger-droid v2.0.4

awesome agoda

in , , , , by Alia Farhan, 10:49 PM
heheheh....
sabtu ni nk off far2 away to phuket...
far2 away la sgtttt kan....
done buyin hotel voucher from agoda last week....
love to d deal via agoda....more cheaper...
huhuhu.....xcaya?!
tgk ni..
4D 3 N 
only rm215 sumthing rite...
super cheapo kan...

actually hotel ni okla not bad...sebab berlambak kot hotel kt phuket tu...as for me aku prefer to stay at Patong area...senang....mlm2 pon best..happening...tp xtau la la ni happening ker dak sbb sblm2 ni p pun tym peak season...tym xmas kan...hopefully tak mcm PD yg mmbosankan..hell yeah...n hotel ni pun ok jgk...dpn tu ja beach...lintas jalan terus beach...sonok2...aku ni kan gila ngn beach...nama nk p huneymoon kt cameron ka..ermmm sory la..boringgggg....hahahah....

n kalau ada sapa2 nk cri n book hotel....book la thru agoda...they r the cheapest...hari tu hard rock hotel pun dpt half price...big clap for me...
hehehe....
till then..

later wil update bout budget for two to Patong...


samsung sIII

in , , by Alia Farhan, 5:28 AM

<p>Fulamak...mmg gempak gila la features samsung sIII ni...as samsung user mmg aku terkesima bila tgk dis phone....trully smart n intelligence phone...wut i lioke about samsung is d features n d service after sales which is trully great!like mine the nenek version of samsung sIII...which is samsung sl only...da brpa kali wat hal...first2 software crash...pastu board wat hal...n latest aku punya screen wat hal....n pling bestnya bru ja dpt blik mcm newborn...tpi segala data aku xilang la....weee....sbb just tukaq screen ja...tpi.....kena la beli yg original warranty from samsung ya..bukan AP set ya...bygkan kunun nk seppp seratus dua...tpi kalau jdi mcm kes aku ni naya ja kena tukaq screen la board la...bukan nk kata brg samsung tu byk defect...aku rsa tak...ni punca nya aku la jgk...pkai glove penuh ngn chemical kt lab tu pun selamba ja sretttt touch screen...mau x lingkup saja la...nsib depa foc ja...muahahhaha....tpi kalau warranty sl aku ni da abeh n fon ni wat hal ker...mmg come to mama la sIII Mintak2 la en hasben paham ngn hint2 aku nk adiah bday fon ni....muahahha...over kau jah!! Elok sgt aku pnya warranty pun mati tym bday aku....oh en hasben....tlg la paham hati nurani bini hang ni....Sesapa yg da pkai sIII?amcam? Ada gempak kah?mula ingt mau angkut note ja tpi bila nmpk sIII aku mula jdi mcm sakai....korg ada rsa mcm aku dak?aku bukanlah gadjet freak tpi bila tgk menda alah ni ter freak la jgk...hehhh

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS