rahmat dari Mu

in , by Alia Farhan, 10:01 PM

Allah sembunyikan kita matahari Di sebalik awan tebal...turunkan hujan...kilat sabung mnyabung...Dan guruh berdentam dentum...

Rupa rupanya Allah nk bgi kita pelangi....

Tenkiu Allah...


P.s: i m such a kiddo teruja tgk rainbow!love it


Officially from my instagram photos


Published with Blogger-droid v2.0.4
ckp psai tesco mmg aku berbulu gila2 pnya tak hingat...
hari sabtu ni genap 3 weeks angah beli kan aku washing machine utk hadiah kan kat sempena aku pnya wedding...
patutnya a week after dat by saturday depa kena delivery dah kat aku...but since aku nk balik jitra..aku request delay n bwak ke last saturday...
byangkan satu petang sabtu..melenggak n melangut dok tggu org tesco nk mai hantaq washin machine...msa depa janji ngn angah..depa janji nk hantaq petang pukoi 4 mcm tu...so aku standby la kt rumah..tpi dating..cancel dating...mmg mcm cilaker ja...smpi pukul 6 aku tension..pas semayang terus aku p tesco tu balik...dah la xbg num fon...bahabi betoi la...dasar yahudi betoi...
terus aku p attack customer service...dkat setgh jam jugak la aku tggu org kt dlm tu nk mai ckp ngn aku psai pa tak hantaq...kecut teloq agaknya nk kena mrah ngn pompuan gemuk n sasa mcm aku ni...

"akak sorry...kami xleh nk delivery hari ni sbb byk sgt barang"-budak tesco
"so???"-aku
"kami mntak maaf sgt2"-
"kalau ya pun xleh nk hantaq...adik xleh nk kol ka habaq kat customer kata xleh hantaq?"
"sorry kak"
"xpa...saya nk isnin ni jugak"
"ok kak isnin pgi or tgh hri kami hantaq"
"NO!!!saya kerja...balik kul 8...so hantaq kt umah saya kul 9"
"ok kak..nnt saya akn sruh depa hantaq kat umah akak"
"dik..tesco ni tak reti bagi num fon ka and tak reti nk kol customer ka kalau apa2?"
"jap kak"
"ni num saya...apa2 nnt akak kol saya"

ehh sengal la mamat ni..hg bgi num hang watpa banggang oi...aku nk num tesco..last2 aku p mntk kt counter customer service tu....mmg bahabi pnya tesco!

isnin mcm besa la kol mntak depa hantaq...kata akan hantaq dlm kui 8..aku pnya la kalut balik..drive mcm gila lagi..sbb nk kejaq semayang maghrib lagi...kui 7.30 dah chalo..semayang pun xdan kat kilang time tu...semayang la kalut2...
alih2 kui 9 pun xsampai lgi...
bahabi lagi kan?!!
last2 aku kol sound budak tu..adik mana driver adik ni...
"eh kak..xkkan xhantaq lgi kot?diorg da blik da ni kak.."
"sbb tak hantaq la akak kol ni dik oi!!"
"sat kak saya check balik..satg saya kol akak"
"ok"

10 minit mamat sengai ayam tu kol aku balik
"kak sorry...driver kata lorry rosak"
speechless aku...xtau nk kata apa dah
"mcm mana eh kak?"
"hahhh?!!!"
"sorry kak..saya pulak yg tnya akak"
"xpa lah dik..esok je lah kul 9 mlm awak hantar mai umah akak..esok akak mmg takleh balik awai..hari ni pun da balik awai"
"ok..sorry kak...esok saya arrange blik ya kak"

esok nya aku jugak kol...
"Adik..ni akak yg semalam tu..yg washing machine tu...mlm ni tolong hantaq kt umah akak kul 9 ya"
"ok kak..manager saya msuk malam..saya akan pass kn info ni utk dia..nnt dia akan kol akak"
sampai kul 8 tak kol2 aku pun da mlas...sbb aku geram...

rabu semalam pun aku saja ja tak kol..
msuk hari ni aku suh amir get involve..dia bab2 nk gadoh ngn orang num satu...

hari ni khamis..aku mntk amir kol dlu....
ada ka mntk nk antaq sabtu jugak...
mmg lagi sekali bahabi...sekoq lagi..
amir mntk manager kol blik...tapi smpi sudah tak kol2...
bila dia kol smua x angkat...
last2 aku plak kol...xangkat wei...aku rsa ada berbelas kali kol kot...smua tak angkat...weiii...kecut teloqq ka wei?
last2 angkat...terus pass kat manager...
amek lah...kena maki ngn aku...nk jugak hantaq sbb hari sabtu...
aku ckp la aku tak boleh...sbb aku ada kerja...
kena la consider customer semua...
mcm ni ka cara kerja u ol?
i nk by tomorrow nite...i xkira..kalau by 7 tomorrow u guys tak feedback apa2 kat i..i akan p sana n refund balik duet i..i dont care...
ok kak..sorry kak..we will try tomorrow.....

try tak try...pegi mam lah...
dasar yahudi betoi la...
dah pandai janji...tpi suka memungkiri janji...
ni la sikap terpuji orang yahudi!
geram aku....angah pun satu...aku suh p beli kat carefour murah sket dia p beli kat tesco laknatullah tu jugak....

kesimpulannya tesco alma bukit mertajam mmg macam haremmmm!



mlm ini

by Alia Farhan, 6:58 AM

Meggi goreng mamak d restoran riayas maju kt neighbourhood...

Pencuci gg Di Rumah...

Heaven nya mlam ni...


Rsa belog ni kena Tukaq jdi belog makanan...

Hehehe

Wut do ya think


Published with Blogger-droid v2.0.4



Last Sunday...

As usual Kalau nk p dating msti aku akan masak...

Belasah la...mkn ja kt food court queensbay tu..tak segan sgt sbb selalu org yg tapau sushi ka mst akn lepak mkn kt ctu..

Sebenarnya...chicken rice ni bleh dikatakan one of d simplest recipe la kn...most if us can do...i mean by our own style...kebetulannya aku pun mmg kepingin gika kot nk mkn steam chicken ni..so wat la...simple ja pun...

For chicken;

Agk agk dua org nk mkn la..

Garlic...

Ginger...

Salt...

Garlic n ginger tu blend atau tumbuk bg hancur...

Then lumur atas ayam tu skali ngj garam for whole night...

Kalau Chinese depa perap smpi satu hri..ikot kata kwan aku Chinese ni la...

Pastu bila da lpas perap tu...kukus la mcm besa..ayaq tu buh patut padan la...
pastu angkat dia panas2 tu rendam dalam ayaq ais..yg ni utk tak bg moisture dia ilang..so akan jd mcm layer gel mcm kalaunhmpa perasan mkn kt tcrc dia pny steamed chicken mcm moist kn?yg ni aku dpt tips dr show apa ntah kt AFC tu...

Then for nasik /soup tu...

Ayaq yg korng kukus ayam tu...jgn buang..guna plak utk msak nasik n soup...bru la sedap...stock ayam smua Ada kt stu kot...mmg marveles kot rsa dia...tambah la garam pa smua bgi cukup rsa

For chili sauce

3bijik cabai besaq..

3 4 cloves of garlic..

Cuka...

Gula

Garam..

Ayaq...

Semua menda kt atas ni ampa blend ja...senang...pastu tadaaa....sedia utk Di ngappppp.....

Heppy tryin everyone

P/s : bila la instagram nk release kt android neh!!



Published with Blogger-droid v2.0.4
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS