Eid Mubarak

in , , by Alia Farhan, 10:43 PM
Salam...

Heppy Eid Mubarak to all Muslims all over the world....
sorry for my wrong doing...harsh words sometimes....

makan lemang jgn lupa daku...
sbb til today(second day of Hari Raya)...aku stil xdpt2 lg makan lemang...
lalu nyebabkan aku lemau....
plak tu hari ni aku pun bekerja dgn rajen dan girangnya....
awal2 pagi 6.45am...shoot dri jitra ke penang....
smpai kul 8.15am td....
justeru lepas keja ni akan pulang semula ke jitra terchenta...
justeru esok pagi harus datang semula ke sini...
ohh demmmm(rasa nk tampaq laju2 ja dgan ayat2 di atas)

pengakhiran cerita nya....
1/3 of my sallary da abeh eventho the date is not yet 1st Sept....
fuyoooo....
raya kan...setahun sekali duet hang melayang2 alia....


Apapun....
Selamat Hari Raya....
Maaf zahir n batin....

ayat kat atas td poyo ja nk speaking2 london....

i promise...

in , , by Alia Farhan, 7:52 PM
i promise....

mulai dri malam ini...aku akan strt minum blik susu sebelom tidoq....
untuk kesejahteraan esok lusa tulat tuli...
nnt dah tua xdak la nyusahkan anak pinak...
dah la dok exposed ngn chemical ja....
nk wat mcm mna...
dah tu yang aku nak kan...
serve ur right alia....



Ramadhan Day 13

in , by Alia Farhan, 9:57 PM
ermm...
today is saturday...
evetho off day today..but stil mai keja...
sbb smlm aku da MC dek kena cirit birit dari hari khamis pagi lagi...
nasib bek lah leh control...
kalau menceceh2 kt production floor tak ka naya...
apa pun satg nak chalo awai...
nak msak sket utk bukak posa dgn tunang tersayang....
pastu nk kirim kat syu sket utk budak2 ni bukak posa kt kilang....

today plan nak masak:
~masak lemak tempoyak udang wif petai
~ikan termenong msak asam(ikan termenong=ikan kembung)
~sayur kobis....
~lamb lasagna
~agar2 bandung

nyum2....
nnt nk kirim sket bagi budak2 ni makan kat kilang...
slalu org tnya aku..xpenat ka balik keja nk msak2 bgai ni...
xpunnn....
sebab aku enjoy kot cooking ni....
sukaaaa sgt okeyh!
and aku rsa by dis way...aku jamu org makan..secara tak langsung aku wat jugak pekara2 sunat di bulan puasa....everytime aku wat something untuk bagi orang makan...aku niatkan sedekah utk arwah abah and tok kat sana...secara tak langsung...abah ngan tok pun akan dapat bonus kat sana kan...
cuma aku xdak la se-extreme dlu boleh wat makan sampai 20 org masa bulan puasa(sem satu degree masa tu)....
bayang kan duk hostel aku leh masak ayam masakk merah la..sayur kubis la(sbb pling simple)....pudding time tu dak mira yg wat kan....

sekarang ni mmg aku ada plan nk wat makan untuk budak2 lab ni...
but disebabkan syif diorg semua tak sama...
susah pulak aku nk wat....cuma cara ni ja lah yg aku leh wat pun
aku memang suka tengok orang makan apa yg aku masak....
nk kata sedap tu xdak la sgt kan...
tapi stil 100 kali lagi sedap dari kafe ibiden ni.....
hahahah....

ok la chow....


bersedekah di bulan ramadhan

in , by Alia Farhan, 8:45 PM
Bersedekah.
Hendaknya berusaha untuk selalu memberikan ifthar (berbuka) bagi mereka yang berpuasa walaupun hanya seteguk air ataupun sebutir korma sebagaimana sabda Rasulullah yang berbunyi:" Barang siapa yang memberi ifthar (untuk berbuka) orang-orang yang berpuasa maka baginya pahala seperti orang yang berpuasa tanpa dikurangi sedikitpun". (Bukhari Muslim)
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS