aku keja kilang ja

in , by Alia Farhan, 2:16 AM
penat aku..
hari2 boleh dikatakan kui 10 mlm bru sampai umah....
bleh kira ngn jari ja bila msa blik smpai umah kui 9...
penat weiiii
sabtu pon kdg2 kena keja sbb ada lot la apa jadah la...
heee sabaq ja lah....
aku la supervisor..aku la engineer...aku la technician..aku la super operator..aku la cleaner...aku la segala2 nya...
cuma aku bukan manager ja lg...
nk wat mcm mn..ni la lumrah kalau keja kt kilang...
asal keja kilang ja..msti org ingat jd operator...
otak sempit tul lah kan...
hahaha...
aku x slahkan diorg...
besa lah...
tp keja kt kilang ni fun sebenaqnya...
tp penat lah kan...
dah tu bidang yg aku pilihkan...
kalau aku pilih medic...awai2 lg tmpat aku keja kt hospital kan..
so mcm tu lah..
sapa suh p amek engineering kan alia..pdan muka hg...
xpa lah..selagi boleh keja..keja lah...
kilang pun tgh masyuk jugak kn...
wat PWB utk iphone 4 n comin soon iphone 5...
so kira dlm 5 years ni boleh survive lg la...
tp kalau nnt da xleh nk survive...
awai2 aku akn twarkan dri utk VSS..
hahaha
boleh bukak bisnes sdri kan...
actually aku mmg minat bidang bisness ni...
tp tu la kan....
kena la rsa ssh dlu keja..time management tu penting..
kalau dak mcm mna nk run bisnes kn...
mmg la keja sdri..ikut suka hati msa sdri..tp kalau xdak disiplin pun ssh jugak kan
apa2 ja lah alia wei...
yg penting...mmg satu hari nnt aku akan involve kan dri aku ngn food bisnes...
hopefully mnjadi kenyataan...
AMIN

pinky nya kau

by Alia Farhan, 3:26 AM
euwwwhhhh
alia..pink?
wut d la kan....
aku ni dah la terkenai ngn kaler ijau aku dr zmn blajaq dulu...
alih2 tymm tunang pkai kaler pink...
auwww...nyampah nyah tgk kau pkai kaler pink
sweet tak hengat...
eksheli...aku da slamat pun brtunang 3 minggu yg lepas...
tp br hr ni nk update..
sorry la...
da brsawang gila blog ni...
ni pun curi2 update kt production ni...
nmpk kt boss mati aku
nk update kt umah..smpai umah ja kui 10 mlm..
nk mandi lg..bla bla bla...
mna la nk dan kn...
selamat mlm ja la...
bantai ngn tilamm dok menari2 suh aku tdoq ngnn depa...
keja plak kdg2 smpai hr sabtu...
gila dak aku...
half way la...
aku pun xtaw kenapa aku mcm jd workaholic...
aiyooo....
dlu pnya la pemalaih nk stadi...
kat2 nk final ja stadi...
yg rajen..wat esaimen...wat report ja...pastu fb...
lani pun rajen gak fb..tp kot fon ja lah
xsama kot on9 kt fon ngn kt pc...
tgkk...aku pnya la brletiaq pjg bila sekaLi mnjengah ke belog aku ni...
aiyooo.....
xpa...
apa pun...aku skrg ni da selamat mnjadi tunangan kepada en tunang trsyang...
EN AMIR MOHAMMAD FIRDAUS BIN OMAR....
tgk2 la gmbaq2 aku kt bwah ni...
kalau rsa nk muntah...sila la muntah...
sbb aku tau bila aku pkai kaler pink nmpk aku sweet2 n innocent gitu...
smua ank buah aku yg tgk gmbaq aku rsa nk muntah x pcya nmpk aku gila pnya innocent...
depa selalu dok nmpak aku kasaq gedehaq...brgaduh ngn org kt dlm production ni merata...
tetiba nmpk pkai pink...mcm auwwww....
kak alia ker ni?
demyu guys...hahaha....





Chris Medina - What Are Words

by Alia Farhan, 8:42 AM

thanx shaggy

in , by Alia Farhan, 8:43 AM
trillion thanx to shaggy, a fren n a bro of mine for making dis cute pic exclusively for me...



shaggy is a talented photographer..n he do freelance for engagement, weddings n etc...
if u do wish to ask him for his help..click here to enter his world...
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS