Swimming Activities with kiddos at Setia SPICE Aquatic Centre Penang

It was so long and overdue story actually. Fuhhh. As i mentioned before I was busy like a bee making a honeycomb.  Hahhaha

Rasa this was somewhere around February or early March we went there. Selalu sangat our main activities lepak dekat mall kan. So my husband and I decided to have some water act…

Wall decoration

Haa sapa yang selalau follow ig aku.. Mesti tau.. Aku ni sejenis yang obsessed dengan house decoration. Suka sangat. Sejenis suka nak deco2. 
Susahkan nak cakap dekat orang yang tak minat sama dengan kita ni. Kang macam2dia cakap.. Membazir la. Anak2 tak kacau boleh la.. Hellooo.. Kalau dah nama pu…

What happened recently?

It's 18th March btw. I just realise I only managed to blog 3 posts up to this date. Yeah ...been a through a lot lately.

First I was super duper busy with my new house, the one in Bandar Cassia,  Batu Kawan. Near to Ikea Penang. We work on out plan to make a homestay / guesthouse as we don'…

Resipi : Kerabu Ikan Rebus Bersama Terung Bakar

Quick update. Sebab bila aku update resipi ni dekat ig ada yang tanya macam mana buat kan. So meh sini kita nak update cepat2 ya.





Bahan-bahan:
Bahan untuk tumbuk/blend *: Cabai besaq Cabai melaka Belacan Bawang besar Bawang putih 1 ulas
Bahan untuk letak dalam air asam: Air asam jawa Bawang besar y…

Planning for next vacation with Traveloka Saleabration

Pffftttt... Cepatnya dah bulan 3 kan. Walaweh. But for this year my husband and I are not yet decided where we are heading to.

Kalau last year trip kami ke Perth pada bulan 5, hujung bulan 8 ke Koh Lanta, hujung tahun ke Koh Lipe and Singapore. This year, untuk yearly trip yang kena beli tiket flig…