Travelog Perth : Tempat Makan Halal di Perth, Charcoal Chicken Express Dianella Plaza

6:31 PM

Hai macam biasa, kali ni nak cerita pasal Travelog Perth dulu bagi tinggal sikit-sikit ja. Kalau boleh nak buat entry lumpsum tapi nanti pikir-pikir haihhh rugi la takda kenangan pulak kan nak ingat pasal Perth tua-tua nanti (tapi harap-harap tua-tua nanti pencen laki ajak migrate duk sana..huahuahua)

Ok untuk pengetahuan korang, setelah travel berbatu-batu dari Albany ke Perth, bila nak sampai ja ke Perth tu haihhh kiri kanan ada kedai Hungry Jack tau. Hungry Jack ni mac kedai fast food McD and Burger King gitu. Oiii gila menggoda oiiii! Dah la lapar...sejuk pulak tu! 11degree C. Mereput!

Sampai ja kat area Perth tu memang da set gps untuk ke Charcoal Chicken Express ni. Yes it's  a halal restaurant ok.Untuk pengetahuan Charcoal Chicken Express ni terletak dekat luar Perth and berhampiran dengan Daniella Plaza Mall. Waktu kami nak ke CCE ni time orang balik office but still jalan lancar and tak jem hokey! Cuba kalau Msia memang hakuuu elak kalau time orang balik kerja ni.


Pic credit to Mr Google!


Pic credit Mr Google.
Serius time ni memang tak pikir nak tangkap gambar ka apa ka. Pikiaq nak makan ja sebab lapaqqq oiii.


Pic credit to Mr Google!
Sedap dan murah oiii. Kat Malaysia pun tak dapat harga half lamb rack macam ni kalau convert pun!




Pic credit to Mr Google!
Aku tunjuk gambaq ni kat husband..terus mood dia swing....haku ni haku niiii...lagi la swing berganda2...benci oii.


Haaa ni gambaq dari kami. Serius sedap gila! Bukan sebab kami lapaq kami cakap ni tau tapi serius memang sedap dah la big portion plak tu. Tengok nasi and salad tu, kami order untuk sorang punya portion kot. Memang sangat banyak ok!



Ni ayam kami amik, half cut. Sama jugak lamb rack tu half jugak!


Ayam sedap! Kambing pun sedapppl...


Saja kasi upload gambar ni banyak-banyak kali kot2 nanti pregnant ka boleh pi makan lagi kat sini. Ehhhhhh.

Lepas ja makan kat sini, kami pun gerak la cari hotel yang kami book thru Agoda. Kali ni kami book betul-betul dekat Perth CBD. Tak lain tak bukan Kings Perth Hotel. Kings Perth Hotel ni memang terletak betul-betul dekat Hay Street yang fames amos di Perth ni.

Nanti kita cerita lagi ya pasal Kings Perth Hotel ni ya. Stay tune




You Might Also Like

13 comments

  1. mcm ayam tandori kat kapitan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hat ni sedap lagiiii😂😂😂😂😂
      Menangis rsa kalau ingat balik rasa dia tu...
      Myesal tak pi makan lagi sekali sblum blik tu

      Delete
  2. Replies
    1. Aah mmg nama dia charcoal chicken...signature dish kat kedai ni...
      Mmg famous among Muslim kt Perth tu

      Delete
  3. Wahh, best nya.. paling terakhir akak ke Perth 25 tahun yang lalu. Waktu tu, memang tak banyak halal food joint, susah sikit nak makan. asyik2 fish n chips aja haha. Syukur sekarang dah ada ya, ni yang buat akak nak ke sana lagi, tak sabor nak tuggu entri seterus nya, nak hadam betul2 so bila ke sana nanti, dah tau mana nak tuju, thanks Alia for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai kak su...akk boleh refer latest post saya ya...
      Ada psal food kt Perth
      Skrg Perth mmg port org Msia bercuti...
      So halal food mmg byk

      Delete
  4. Wow sedapnya ada juga makanan halal kat sana... Tak risau lah najk melancong kat sana...

    ReplyDelete
  5. Tidakkkk..kenapala baca entry malam malam buta macam..dah lapar plak tetiba..huwaa!

    Btw luqman follow blog nih jgk :)

    ReplyDelete
  6. alamakkk . sedapnyaa ayam tu. tak kuat kita hehe

    ReplyDelete
  7. Wahh nampak menarik ayam tu, masa gi dulu x dak tau ada makanan ni

    ReplyDelete
  8. I come by yesterday but not able to comment as I was using my cell phone. I love to eat, good to see many food here.

    ReplyDelete
  9. The chicken looks delicious. Will put at my list to eat when visit Perth.

    ReplyDelete
  10. Aduiii menduga jiwa laaaa. Gila la delicious gambar ko ni Alia!!!!!

    ReplyDelete