Eid Mubarak

Salam...
Heppy Eid Mubarak to all Muslims all over the world.... sorry for my wrong doing...harsh words sometimes....
makan lemang jgn lupa daku... sbb til today(second day of Hari Raya)...aku stil xdpt2 lg makan lemang... lalu nyebabkan aku lemau.... plak tu hari ni aku pun bekerja dgn rajen dan girangn…

i promise...

i promise....
mulai dri malam ini...aku akan strt minum blik susu sebelom tidoq.... untuk kesejahteraan esok lusa tulat tuli... nnt dah tua xdak la nyusahkan anak pinak... dah la dok exposed ngn chemical ja.... nk wat mcm mna... dah tu yang aku nak kan... serve ur right alia....


Ramadhan Day 13

ermm...today is saturday... evetho off day today..but stil mai keja... sbb smlm aku da MC dek kena cirit birit dari hari khamis pagi lagi... nasib bek lah leh control... kalau menceceh2 kt production floor tak ka naya... apa pun satg nak chalo awai... nak msak sket utk bukak posa dgn tunang tersayang.... …

bersedekah di bulan ramadhan

Bersedekah.
Hendaknya berusaha untuk selalu memberikan ifthar (berbuka) bagi mereka yang berpuasa walaupun hanya seteguk air ataupun sebutir korma sebagaimana sabda Rasulullah yang berbunyi:" Barang siapa yang memberi ifthar (untuk berbuka) orang-orang yang berpuasa maka baginya pahala seperti …

resipi kuih kapai terbang mini

kuih kapai terbang mini ni slalunya fames sebagai kuih2 raya org kampung... tpi sgt sedap kot.... belah utara panggil ni kapai terbang...belah selatan kol dis as tiram kot... rsanya lah...semalam moon panggil... aku pun pelik kenapa tok nenek tok moyang aku pnggil kuih ni kuih kapai terbang? ada rupa mc…

memasak itu mudah

yes..aku memang suka memasak....bukti nya? mmg la aku jarang upload gmbaq msakan2 aku dlm ni... tp bukti nya..aku dan tunang yg makin tembun da sehat walafiat.... haaa... kan da cukup strong aku pnya bukti..kan2? sebenaqnya... aku kadang2 mcm tak paham... pasaipa ada sesetengah wanita yg bekerjaya la sang…

wordless thursday

suka hg ja kan en amir...blurkan muka aku!

muka sememeh...xmake up apa lgsng..straight away dr kilang nk jmpa yg tersayang...
pasta i cooked for him...
my bestfriend...my <3 ...my fiance...my future hubby and my soul

teringat...

tetiba bila bulan posa ni mst aku akan ingat....masa belajaq dulu... masa awai2 masuk degree tu....first sem jatuh time posa... kiranya masing2 xdapat la lagi loan mara...yg ada hanyalah loan mama.... and angah as d main sponsor masa awai2 aku stadi dulu.... ingat lagi..masa tu boleh kata kalau semingg…

aku suka...

aku suka.... kalau brang2 perabot kat rumah aku..kaler puteh muteh... tp sampai la pun xdak rumah lagi... tgh kumpul sket2 dlu all the puteh pnya ni slow2 kayuh alia...

bestnya kalau ada shuz closet mcm ni!





pendek kata puteh tu nmpk suci kan?! n penting skali mcm aku ni ala2 innocent....

aku nak....

tetiba....aku rsa nk sambung belajaq....ermmmm.... tapi part time je lah... kang gatai2 p sambung master..kuaq xdak gheja..mampoih aku....
pic credit to www.unikl.edu.my

UniKL ku...engineerin yg mantap

Ckp psai engineering…aku pun xtau mcm mna aku leh terjebak nak amek engineering ni…Huahua…..bajet la mcm pandai sgt…yg aku tau dulu masa aku pas SPM tu aku mcm minat ngn Chemistry…dat time baru rasa mcm minat…baru rasa pas SPM ok?mcm banggang kan pas SPM baru aku sedar aku jatuh cinta ngn Chemistry…

mengugat iman

ok.. posa2 ni jum test iman kita.... hampa tgk la gmbaq2 kt bawah ni... kalau rsa nk pang aku ni mai cri kt Ibiden ni.... 13hrs aku available kt sni.. wohoooo...
nyummmm2...
yummy salmon sushi @sakae sushi!
dinner i made for myself few weeks ago~~
greatest GCB!

jeng jeng jeng

heppy kan bunyi aku kt entri tu... mau tak heppy..jurulatih ksygan da smpai... so leh la aku beraya dgn nya dsamping familia n tunang tersayang...
tp kan aku jdi x berapa nk heppy bila ank2 buah aku xleh nk beraya... aku hrap2 sgt depa akan shutdown plant for 3 days... boleh la kami2 yg lemau n lemah ni…

DA SAMPAI

heee
tersenyum kegumbiraan aku.... bila jurulatih yg diidam2 kan smpai smlm kt umah fiza... umah fiza la tmpt kalau aku order brg2 on9 ni xpa... pendek kata...nnt aku blik umah... snap gmbaq2 lawa2... esok aku upload kt cni..jeng2...