Picnic lagi dekat Miami Beach

Masa kecik2 dulu kan... Memang mama n abah aku selalu bawak kami adik beradik pi picnic.. Sama ada dekat air terjun atau pantai. Tapi kalau pantai biasanya akan duk dekat Rumah Rehat Jaksa dekat Tanjung Bungah tu. Dia punya excited gila kalau tau cuti sem tu mama n abah nak bawak pi bercuti dekat P…

Impromptu Pincic with kids

Selalu orang cakap yang tak plan ni selalunya best kan. Haa yang ni lah yang jadi masa husband aku pi reja Sabtu hari tu. Actually kaki 3 beranak keluaq pi makan ja pun.

Lepas tu, ntah macam mana time tu aku rasa sangat2 serabut. Ya Allah susah nak cakap feeling aku time tu. Dengan duk declutter ba…

HFMD..apa yang parents perlu buat?

Sekarang ni tengah outbreak HFMD kan. Start raya hari tu makin menjadi-jadi kejadian HFMD ni kan. Tengok stats hari tu kat Penang champion sekarang ni Selangor dah mendahului carta. Tipu la cakap tak kesah kan. Mesti la kesah lagi-lagi aku ada dua orang anak. From : Kementerian Kesihatan Malaysia f…

Masa Mandi Lebih Ceria dengan Carrie Jr dan Mainan Sukan Ria Carrie Jr

Sedar tak sedar kadang kita terlupa masa mandi anak tu adalah masa diorang paling enjoy. Macam Adriana, she loves having her bath time. Seronok je tengok dia time dia mandi tu. Time mandi tu la nanti dia menyanyi lagu Frozen la, jadi Elsa la...menyanyi lagu Moana la..jadi Moana la with her English …

Adriana 5th Birthday!

Semalam 2nd of April 2018..genap Adriana 5 years. Dan disebabkan semalam adalah Isnin...so kami laki bini plan nak celebrate dekat rumah ja.

And semalam jugak la mintak laki den balik awai dari kerja because usually on Monday dia biasanya balik lewat to settle all those pending tasks...ye ke pendin…

Deco Bilik Anak

Sebenarnya aku ni jenis yang cepat bosan bila tengok deco tu macam tu jek. Ada ja tangan ni gatal nak tukar ke sini la ke sana la.

Sebab sekarang ni pun anak-anak stil tidur dengan kami. Tapi kalau nak main, biasanya dua-dua akan masuk main dekat bilik ni.

Sama jugak kalau nak belajar,kakak da star…