Me Familia

Tak tau la apa masalah aku lately ni.. Asyik susah ja nak lelap malam2.. Padahal badan dan penat gila ni.. Tapi i just can shut off for a while. Penat lah macam ni๐Ÿ˜”๐Ÿ˜”๐Ÿ˜”Since i can't sleep... I need to do something useful... Yeah i know its not good to spend my late nite using phone to update …

Repeat Chalet Latip D' Ayer Hitam Lagi

Weekn lepas kami repeat stay dekat Chalet Latip D'Ayee Hitam Batu Kurau lagi. Hari tu pi kan husband aku tak ikut. Kali ni sajia la nak retreat dekat situ balik.Kalau hari tu kami stay dekat cottage.. Kali ni kami amik bilik deluxe sajia la yang bertentangan dengan cottage hari tu.
Aku pernah c…

Back to the nature

As part of my kids learning process is to be back to the nature.... Taknak la jadi anak2 yang cenggeng sampai nature pun tak expose kan. So me and my husband decided to reduce our visit to the mall and start exposing them to the nature.
So lets check out our back to nature.... 
Penang Botanical Gard…

Cerita mak2

Kali ni random post nak cerita pasal2 perihal2 mak2 ni....sebagai seorang mak... Tugas mnyediakan makanan yang baik2 adalah salah satu job scope hang. Kadang2 memang jadi buntu nak masak apa. Lepas tu mula la baloq malas nak masak. Macam minggu ni baloq la haihh. Dengan semua orang macam xmau makan…

Projek Pizza Dengan Anak-anak

Dah lama sebenarnya nak buat pizza sendiri ni. Tapi idok ler buat doh pizza utk buat crust dia tu. Yang ni just guna wraps ja as pizza crust. So nanti akan jado ala2 thin crust gitu haa... Sapa pernah makan pizza dekat Coffee Bean and Tea Leaf mesti tau depa guna wrap ja as base dia.
So bahan2 pun…