Cerita mak2

Kali ni random post nak cerita pasal2 perihal2 mak2 ni....sebagai seorang mak... Tugas mnyediakan makanan yang baik2 adalah salah satu job scope hang. Kadang2 memang jadi buntu nak masak apa. Lepas tu mula la baloq malas nak masak. Macam minggu ni baloq la haihh. Dengan semua orang macam xmau makan…

Projek Pizza Dengan Anak-anak

Dah lama sebenarnya nak buat pizza sendiri ni. Tapi idok ler buat doh pizza utk buat crust dia tu. Yang ni just guna wraps ja as pizza crust. So nanti akan jado ala2 thin crust gitu haa... Sapa pernah makan pizza dekat Coffee Bean and Tea Leaf mesti tau depa guna wrap ja as base dia.
So bahan2 pun…

Save the water challenge

Disebabkan sekarang ni musim panas dan kering... Dah keluar da warning paras air dekat water reservoirs ada yang dekat paras genting. Penang salah satunya lah kan.

So as parents.. Tanggungjawab kita jugak untuk ajaq anak2 kita supaya jimat air. Ya aku mengaku selama ni aku biaq ja anak2 aku mandi l…

Picnic lagi dekat Miami Beach

Masa kecik2 dulu kan... Memang mama n abah aku selalu bawak kami adik beradik pi picnic.. Sama ada dekat air terjun atau pantai. Tapi kalau pantai biasanya akan duk dekat Rumah Rehat Jaksa dekat Tanjung Bungah tu. Dia punya excited gila kalau tau cuti sem tu mama n abah nak bawak pi bercuti dekat P…

Impromptu Pincic with kids

Selalu orang cakap yang tak plan ni selalunya best kan. Haa yang ni lah yang jadi masa husband aku pi reja Sabtu hari tu. Actually kaki 3 beranak keluaq pi makan ja pun.

Lepas tu, ntah macam mana time tu aku rasa sangat2 serabut. Ya Allah susah nak cakap feeling aku time tu. Dengan duk declutter ba…

HFMD..apa yang parents perlu buat?

Sekarang ni tengah outbreak HFMD kan. Start raya hari tu makin menjadi-jadi kejadian HFMD ni kan. Tengok stats hari tu kat Penang champion sekarang ni Selangor dah mendahului carta. Tipu la cakap tak kesah kan. Mesti la kesah lagi-lagi aku ada dua orang anak. From : Kementerian Kesihatan Malaysia f…