Korean Sauce Adabi, Pedas ke Idok?

Dah tua2 ni... Nak makan apa pun kena jaga la kan. Sedaq diri sebab dah makin tua. Aku memang biasa suka makan pedas. Pendek kata memang jenis kaki balun makanan pedas la. Dulu2 kalau makan megi mesti letak cabai melaka tu koman2 5 biji. Nak lagi best kalau dapat cabai burung tu.. Ya Allah... Pedas berdesing telinga pun tak kesah.. Janji puassss. Sambil buat esaimen ka lab report ka sambai bedai meggi letak teloq.. Letak cabai banyak2.. Perghhh nikmat di tengah malam hari....

Dah ter Flash back pulakkkk.... Sekarang ni banyak factor kena put into consideration. Masih makan pedas tapi dah kurang kan atas faktor2 makan share dengan anak2... Kena suap depa sekali.. So kadang2 dengan aku la tak leh nak makan pedas sangat2 πŸ™„πŸ™„πŸ™„ how motherhood had changed meπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Paling best kalau Teringin nak makan ayam pedas Korea tu... Aduhhh nak beli mahal nya lahai... Apa heiiii nya nak mahai Sgt oiii... Tpi nak murah buat sendiri la kannnnnnn...


Credit to Adabi Malaysia 

Ni haaa Adabi ada bawak keluaq satu sos baru Korean Sauce... Kudoss to those who invented this. Pernah bersembang dengan seorang lecturer kat tempat lama aku dulu..dia orang lama dalam Food Industry.. Dia kata Adabi is one of the established company in Malaysia. Sapa tak kenal Adabi kan... Among yang bayar gaji yang agak lumayan la... Those yang nak kerja n requested nak gaji yang tinggi... Adabi will asked them to invent new products for Adabi.... So I guess this is it... Good job!

Aku pun tak ketinggalan la untuk Cuba sendiri. Pedas ke Idok?


Ni Haa yang aku buat. 

Tapi untuk ayam aku beli yang siap dah. Nama pun pemalas kan... Aku cuma sedia kan prepare sos tu ja.. Itu pun dah habis senang Guna yang SOS Korea Adabi ni ja. 

Rasa dia agak PEDAS. Yang mana tak tahan pedas maybe boleh alter skit ikut taste bud korang. Macam aku ni.. Aku dah tambah gojujang but still pedas ya.. And aku letak madu dalam ni.. Untuk bagi rasa manis2 pedas gitu... Tapiiii berdesinggggg jugak la telinga akuuuu 



Close up skit merah makngahhhhh oiii. Berdesinggggg jugak la telinga aku.. Satu lagi tips.. Aku rasa kena pndai2 la balance kan taste dia.. Takut nanti jadi pedas tak sedap sebab bila terlampau rasa pedas.. Rasa2 lain akan tenggelam... Paham ke idak apa yang aku cakap niiii???? 

OK lah.. Chowww



1 Comments

  1. Adui.. Tengok dia punya iklan takut pedas dia tu.. Dah la xleh Sgt pedas2 ni

    ReplyDelete

Post a Comment