Upcycle Project : make over old drawer

Assalamualaikum

Dah lama actually nak buat menda alah ni. But since M tu tinggi... Asyik tertangguh2 ja.  Confuse nak cat / spray ka letak wallpaper ja.

Fuhhhh. Hari tu dah beli dah cat warna gold yang water based tu. Sekali bila dah start cat skit macam susah jek wei. Mau nak kena coat 3 or 4 kali baru elok ni. Last2 terus ambil kain.. Wipe off. Not suitable aku nak kena buat 3 or 4 kali coating Lagi2 plak dengan cat dekat dalam bilik jam dengan Aishah duk ada pi mai pi mai dalam bilik ni. Kang tak pasai2 dia mai duk pegang habis dia pi buat fingerprint dekat semua dinding. Mati la mak nak oiii.

Lepas dari kejadian tu aku pun lantak lah dulu kat situ. Rajin buat. Tak rajin lantak situ ahhh. Lagi satu problem nak cat menda alah ni sebab dia punya depan tu bukannya solid wood pun. Dia macam laminate thin layer Acah2 kayu ja kat situ. Kalau spray OK.. Cat mcm kurengg. Tapi satu hal plak la kan nak spray. Mau kena pakai 10 tong spray ka berapa belas tong ka baru nak elok cita dia ni.

So takpa lah. Lantak situ la dulu. Maka dengan sakit matanya aku hadap hari2 pemandangan drawer buruk ni. Haihhhhh. Sakitnya hatiiiii.

Inspiration untuk aku make over and Upcycle drawer ni adalah dari ig2 mat salleh. Depa punya level of vibrant and eclectic tu lain mcm. Kalau kat Malaysia ni ssh la sikit nak nampak orang yang suka theme eclectic mcm ni kan. Selalu kat Malaysia kita banyak main safe color gitu Haa.


Salah satu ig yang aku suka skodeng. Geram tengok wallpaper tu oiii. Kes tu yang jumpa wallpaper ala2 ni kat Ecoshop terus aku rembat 3 ketul bawak balik. Guna tak Guna belakang kira. Janji aku rembat dulu bawak balik k. 



Lawa gila kannnnnn. 



Comey gila kan... 

Ni pulak yang jenis cat... 




Lawa kan. Kalau nak cat ni. Elok lah untuk solid wood. Kalau berani boleh la buat macam ni. Ni memang berani habis ni! 



So meh jommmm tengok pulak aku make over aku punya the most eye sore drawer from loser to a hero. 


Loser and buruk gila... 


In d making. Spray dia punya holder tu dengan spray from Mr DIY.. Guna code sparkling gold. Effect rose gold gitu. 


Taraaaaaa.... 
Siappp dahhhhhhhh. 

OK lah dari dulu kan. Kalau dulu menyampah ja nak nengok. Ni Aishah tak habis.. Cantikkkk kaaa cantikkkkk.. Ahhh gitohhhh. 
Ingat time pindah nanti taknak bawak pi ke rumah sana. Tapi dah lawa2 ni berani la husband nak tinggal kan. Sory no way la kan... 


Oklah
Tu ja nak update pasal Upcycle Project kali ni...chiowww.








2 Comments

  1. rajinnya..
    rumah ammi memang sejenis plain je

    ReplyDelete
  2. cantiknyeeeeeee.... sudut lain ade tak...boleh jadi idea deko2

    ReplyDelete

Post a Comment