Food Review : Barastar Cafe, Perda

Assalamualaikum 

Macam lama ja dah tak update blog kan... Rasa mcm lemau gak lately ni. Ya lah.. Macam2 jadi.. Bukak fb rasa sesak nafas baca Macam2 jenis cerita. Laki kerat bini n ank lapan la.. Arghhhh what kind of world we leavin in? Sesak nafas bila pikiaq balik. And aku rasa aku macam kena panick attack bila pikiaq Menda2 macam ni. Pffffttt. 

One of the reason I try to avoid media social is because of that kind of stories. Sesak nafas dibuatnya. But hey... I think I need to calm a lil bit kot. Intead of baca that kind of story... I better found something else la kan...baik cari port makan best2 lagi syiok and tak sakit kepala and sesak nafas kan. 

Being a foodie(tengok badan la kan), I was told by my fellow blogger friend, Kak Sha (here to read her blog) that we have been invited to review at this cafe called Barastar which located at Perda. 

Alhamdulillah we managed to go there walaupun hari tu hujan agak lebat ya. Paham2 la bila kena angkut anak2 ni, cuaca memainkan peranan penting ya. 

The place is nice. Aku suka dengan susun atur kedai ni. Decor also nice. 


Outside the cafe. Ada two space. 1 open space. 1 lagi dekat dalam kedai with air conditioning 


At the counter. 


Ni yang kat dalam. Ada air conditioning tu. 



Nicely decorated. 


Siap ada surau. Good


Ada ni senang la sapa nak buat class Luxor   ka Shaklee ka apa ka.. Ehhh

 

Nak celebrate bday ka


Nak acah bersanding lagi sekali ka. Semua boleh. 

Oh ya bagi hampa yang nak sewa tempat pun boleh ja sewa sini kalau nak buat small event contoh nak buat small class/event ka. Untuk pengetahuan hampa, tempat ni boleh menempatkan sebanyak 80 orang tanpa Meja. Dan 40 orang with Meja. 


Dah jom kita tengok makanan2 yang ada dekat sini pulak k. 


Spaghetti chicken blognese 


Ini yang set... Fuhhhh



Spaghetti tomyam. Sedap yg ni


Burger. Nuummy2


Mushroom soup 


Fettuccine creamy chicken 


Adglio olio chicken


Chicken chop


Lamb chop


Rice chicken chop


Minute steak 


Hot latte


Caramel machiato


Boba pun ado


Tudiaaa


Haaa penuhhhh 3 meja😂


Tudiaaa jenuh makan kan... 

Hampa kalau nak pi makan Western.. Boleh la Cuba dekat Barastar Cafe ni. 

Barastar Cafe
No 32, Lorong Perda Utama 7,
Bandar Perda,
Bukit Mertajam, Penang
(lorong Petronas Bandar Perda)
Waktu operasi setiap hari
4.00pm - 1.00am

1 Comments

Post a Comment