Movie Review : Isn't it Romantic?

Dah lama duk cari nak tengok cerita ni. Sekali baru perasan dah ada kt Netflix. So apa lagi. Marilah kita menontonnnnn.

Cerita ni biasa lah dalam genre romantic comedy. Best jugak. Not bad. Lawak2 Pastu ada musical skit kan. Sesuai la dengan aku yang suka tengok cerita santai2 ja ni. Dah 3 series ni malas nk tengok cita2 yang membebankan otak ni.



Cerita ni mengisahkan Natalie yang berbadan gempal/gemuk macam aku ni yang bkerja sebagai arkitek. Macam biasa la stigma selalu kalau orang gemuk/x cantik ni macam x deserve la appreciation gitu. Selalu dianggap coffee lady la apa la... Natalie ni tak percaya la dengan romantic love story ni. Kiranya semua tu semua sampahhhhh and tak wujud pun.



Sampai la satu hari tu dia pengsan sebab terhantuk kepala dia dekat besi masa kena rompak dekat subway. So start dari situ dia wake up to a different new world. No more New York smell shity. Pendek kata dia sedaq dia macam duk ada kat the whole new world la.. Macam dalam love story love and dia watak utama dalam cerita tu.


Dah la masa dia kat dunia love2 tu siap Liam Hemsworth tangkap syiok dekat dia. Pastu kawan baik dia yang laki yang selama ni duk syiok kat dia.. Yg selalu kena friend one dengan dia tanpa dia sedaq plak bercinta dengan Priyanka Chopra. And start dari situ la dia mula sedaq something.



Biasa la. Kalau kt real world tu. Orang gemuk and tak lawa ni biasanya selalu akan ditindas. Dah ditindas orang under estimate pulak hang punya qualifications. Shit betui. Apa ingat orang gemuk ni tak pandai and tak layak ka nak ni.. Ehhh emo pulakkkk.

Nak tau last dia macam mana.. Hampa kena tengok lah naa. Best cerita ni. Si Rebel Wilson ni punya baju lawa2 dalam cerita ni walaupun dia kategori plus size tapi baju dia serius lawa2... Aku suka tengok baju2 dia dalam cita tu.. Pastu si Liam Hemsworth ni pulak first time aku tengok dia berlakon. Duk pikiaq macam mana la dia ni boleh kawen dengan si Pelik Miley Cyprus tu. Tapi aku suka lagi abam dia Si Chris Hemsworth tu... Auwwww Thor kesayangan­čśŹ

Rating:

4.5 / 5.0

0 Comments