Buffet Ramadan Review di Royale Chulan Penang

8:33 PM

Nak dekat bulan-bulan posa ni entry aku banyak berkisar pasal Ramadan Buffet la ya. Sila lah jangan jilat skrin kalau hampa tertengok blog aku ni. Aku bukan apa sebab yang tu selalu duk jadi dekat aku sendiri kot. Kahkah.

Untuk kli ni aku nak cerita sikit pasal Buffet Ramadan dekat Royale Chulan Penang ni. Bertemakan Sajian Nostalgia, aku pasti orang-orang yang sukakan masakan-masakan tradisi macam aku ni mesti akan cakap YES to this buffet.



Hidangan  seperti Sup Tulang Rawan Berempah, Rendang Tok, Kepah Masak Lemak Cili Api, Gulai Daging Batang Pisang, Asam Pedas Ikan Semilang, Telur Itik Masak Lemak Cilipadi dll. Terliur tak dengan menu-menu yang aku sebutkan tadi? Kalau terlioq hampa memang kategori sama dengan aku. Spesis tekak kampung dot com dot my gitu haaa.

Apa pun jom check out gambaq-gambaq makanan yang ada dekat Hotel Royale Chulan Penang ni.


I always have this good feeling whenever I came to this hotel. Satu sebab the hotel historical building itself. Satu lagi sebab oewangi depa Guna tu wangi gilaaa. Hahhaha


Spacious 😍😍😍

Jom tengok juadah-juadah yang ada dekat sini OK. 



Telur itik masak lemak cili api tu sedap gilos OK. 


Wei ikan perkasam pun adaaa..  Membangkitkan selera betul la. 



Sushi la semua ado. 


Rambang mata 


Aneka nasi minyak. 


Dessert. 


Kambing bakar and sotong goreng berempah. 


Cucur harimau menangis. Nora bagi 5 HA. 


Char kueytiaw and Aneka jenis pasta. 


Pudding roti.. Murtabak.. Apam balik Dan cucur harimau menangis



Look what I had for buka puasa. Nyummy


That cucur harimau menangis is da bomb.. Sedap wei. Pasta sedap jugak. 


And paling sedap nasi lauk kampung dia ni. Memang nostalgia hbis wei.  

Untuk pengetahuan hampa, buffet Alan bermula dari 7th May 2019 sehingga 3rd June 2019. Harga adalah RM90nett per adult dan RM50 nett utk warga emas dan kanak-kanak.

Untuk penjimatan, boleh la beli early bird pada harga RM72/adult Dan RM40/ Kid or senior citizen.

Untuk reservation:

Contact 6042598888


Royale Chulan Penang

No 1 & 2,Pengkalan Weld, 
10300 George Town, 
Penang








You Might Also Like

18 comments

  1. Cucur harimau menangis.. Menarik ni. .First time dgr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes sedap gilos..ada kt. Sini saja.. Dalam dia ada daging harimau menangis.. Luar dia puff gitu

      Delete
  2. sedapnya....menarik juga menu dia masakan tradisi

    ReplyDelete
  3. i miss going to events and miss eating various of foods

    ReplyDelete
  4. Food selection dia banyak betul and semua nampak sedap belaka. Tak sabar nak try buffet kat simi nanti. Harga pun berpatutan.

    ReplyDelete
  5. bawah seratus kira murah la jugak. banyak betul juadah chef masak untuk tetamu. boleh kenyang tersandai macam ni

    ReplyDelete
  6. Penang lagi hehehehe kita nak pergi semua tempat buka puasa yang kawan-kawan rekmenkan ni memang nampak sedap dan menyelerakan pulak tu harga semua bebaloi hehehehe nanti nak kena early bird booking tak hehehe...

    ReplyDelete
  7. Cucur harimau menangis tu ada letak daging ke. Sebab pernah dengar, ada 1 part pada lembu, yg di panggil dging harimau menangis. Yang lasti ianya bukan daging batang pinang. Ke just nama je cucur tu ye

    ReplyDelete
  8. Nasib baik warning awal2, kalau tak sis dh jilat screen ni..hehehe. Telur itik masak lemak cili api tu dah memanggil2 je sis..tapi tu lah, masalah nya kat Penang le pulak

    ReplyDelete
  9. Banyak betul promosi buffet ramadan, selamat yang ni jauh hahahha. Yang cucur harimau menangis tu rasa apa?acam cucur udang ke atau lain?

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  10. lama tak pergi berbuka kat chulan..hmmm ingat kena datang sekali..tapi yang ini dekat penang kan..pilihan makanan dia banyak juga dan menarik. suka tengok. memang puas hati dengan harga yang ditawarkan

    ReplyDelete
  11. Waaa. That's a wide spread of food... Its gonna be a good meal with friends

    ReplyDelete
  12. wahhh ! nampak meriah betul buffet ramadhan yang disajikan di sini ya. tengok2 gambar rasa tak sabar pulak nak berpuasa. harga dia berpatutan dan berbaloi dengan apa yang ditawarkan

    ReplyDelete
  13. Telur itik masak lemak cili api, omg. Emi dengan roommate emi memang suka tu. Tiap kali pergi buffet mesti excited kalau ada menu ni. Paling best kalau telur kuning dia tu separuh masak.

    ReplyDelete
  14. Ok sushi tu best. Jarang buffet ada sajikan sushi kan.. kenapa cucur harimau menangis? Kalau makan pedas smpai nangis2 ke? Hehehe. Berselera tengok menu. Sedap2 belaka.

    ReplyDelete
  15. Nampak menu ikan pekasam tue yg xleh tahan.. AM memang suka mkn ikan pekasam goreng garing2 letak cili padi n bawang.. Mmg sedap mkn dgn nasi panas2.. Selalunya ikan pekasam nie terdapat byk belah utara..

    ReplyDelete
  16. I suka buka kat penang juga coz dalam bulan ramadan my company will send me outstation for work to replace my malay colleague so if i go penang i will try their ramadan buffet.

    ReplyDelete
  17. question cucur harimau menangis tu guna bahan apa? like so curious since you kata sedap sangat2. Nak try buat kat rumah juga kalau ada resepi.

    ReplyDelete