Food Review: One Garage , M Mall Penang

Setelah banyak kali reschedule untuk p review ke One Garage ni, finally dapat jugak jejak kaki ke sini. Actually dapat invitation Ms Chloe ni sebelum berangkat ke Perth lagi tapi bila balik ke Malaysia , demam la morning sickness balik la apa bagai. Maka, last week aku pun da macam fit to go for fo…

Bila anak nak masuk tadika

Wah cerita....
Anak nak masuk tadika je kot.
Tapi mama da pening kepala nak bagi anak masuk tadika mana. Haiyaaak.

Gaya2 macam nak pilih masuk Uni mana pulak kan. Sebenarnya dilema gak ni, yalah as a mom , kita mesti nak yang terbaik kan untuk anak kita. So xdeklah istilah, ko nak anak ko kecik2 um…

Produk review : SAFI Shayla Pek Fleksi

Industri syampu diraikan dengan inovasi terkini SAFI Shayla Pek Fleksi: Pelbagai fungsi untuk lebih jimat tanpa kompromi

Rambut adalah mahkota setiap wanita. Metafora ini seringkali dikiaskan kerana setiap helaian rambut yang menawan mampu memberikan keyakinan pada diri. Rambut yang menawan pastinya …

Food Review : Shell N, port shell out di Penang

Hai kali ni kongsi food review yang agak menarik untuk hampa-hampa semua. Kot2 la ada yang mai Penang tapi jemu asyik makan nasik kandaq ja maciam takdak makanan len dah kat Penang ni kan.

Meh aku nak share kan port baik untuk ber Shell Out. Nama kedai ni Shell N. Terletak bersebelahan dengan Alora…

Home deco: ubah lagi

Kali ni nak share perubahan lagi utk home deco. Rotate2 ja furniture yang ada kat dalam rumah ni and kita adjust2 skit apa yang patut.

Macam ni la bila da fasa paus biru ni. Ubah tu ni skit pun da mengah. Kena perbetul urat skit.





Deco ni sebenarnya utk kepuasan diri sendiri. Takda istilah anak keci…

Travelog Perth : Day 3 , Busselton Jetty

Sambungan dari entry Mandurah , lepas ja settle di Mandurah isi minyak semua. Kat Aus, isi minyak dulu baru bayar ya. Gelak2 aku ngan En Amir, duk kata kalau Malaysia ka wat macam ni. Isi minyak baru bayar, nanti ada ja petrolpump yang bankrap. Serious kagum kot dengan depa ni. Tu belum cerita shop…

GIVEAWAY MANGKUK TINGKAT BY EL DARWENA

Sebagai peminat tiffin no 1....
Harus lah eksaited bila tengok Kak El buat GA mangkuk tingkat/tiffin/si'a ni


Click BANNER untuk join ya.
Jom ramai-ramai meriahkan GA ni

Perempuan dan perhiasan/ aksessori.

Pernah dengar perempuan dengan barang perhiasan tak dapat dipisahkan???

Betul ke idok tu????

Yolah kot kan, aku memang kena jugak pakai any barang kemas/ perhiasan masa keluar. Paling ni pun cincin sebutir.


Giliran cik dora berehat. Hari tu kat Perth grab 3 butir je. Walaupun tak sebanyak collectio…

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!

Click Banner utk JOIN ya!

Seperti yang termaktub dalam syarat2 yg dikenakan oleh Sis Sally, maka produk wishlist aku tak lain tak bukan ialah eye shadow pallete untuk penggemar make up mcm aku ni. Memang ahkakk suka kumpul eye shadow pallete dik non...bila tengok banyak2 tu rasa kepuasan sangat ta…

Eye shadow pallete cantik

Kali ni nak share skit pada penggemar2 make up ni. Korang mesti pernah dengar kan Morphe eye shadow pallete yang tengah kebabom meletop tu kan.

So kali ni nak share skit yang DUPE version of Morphe ya. Bukan FAKE tau. Ni DUPE version! Kualiti memang setandinh dengan Morphe. Very pigmented n kaler p…